Raat- & geïntegreerde vloerliggers

Raat- en geïntegreerde vloerliggers: wij produceren ze al sinds 1965. In eigen huis, met onze eigen vakmensen. We weten er dan ook alles van en kunnen er alles mee. Zo is bijvoorbeeld de gebogen raatligger door ons ontwikkeld. Een sterk staaltje van creatief denken en constructief vermogen, dat z’n waarde al ruimschoots heeft bewezen.

Raatliggers

Raatliggers zijn liggers die bijzonder geschikt zijn voor grote overspanningen met beperkte belasting, zoals bijvoorbeeld dakliggers. Bij raatliggers wordt een standaard warmgewalst profiel in de lengte doorgesneden en vervolgens op elkaar gelast zodat er een hogere ligger ontstaat. Door de toename van de hoogte, krijgen raatliggers een groter buigmoment dan de oorspronkelijke ligger waaruit ze zijn gemaakt. Raatliggers hebben de volgende voordelen:

- Elegante esthetiek
- Snelle en simpele montage
- Flexibele hoogtebepaling
- Licht van gewicht en door z’n vorm extra sterk.
- Makkelijke doorvoer van leidingen, kabels e.d.

Met name de snelle montage en het geringere gewicht resulteren in aanmerkelijk lagere bouw- en productiekosten.

Geïntegreerde vloerliggers

Geïntegreerde vloerliggers zijn liggers met een brede onderflens waarop aan weerszijden van het lijf de koppen van de kanaalplaten rusten. Het lijf is een warmgewalste ligger, gehalveerde ligger of een gesloten ligger, met een hoogte gelijk aan de dikte van de gekozen kanaalplaten. Men spreekt van geïntegreerd omdat de ligger volledig in de vloer is opgenomen. We onderscheiden 3 soorten geïntegreerde vloerliggers: IFB liggers, THQ liggers en SFB liggers.

De geïntegreerde liggers zijn te gebruiken in combinatie met staalplaatbetonvloeren, kanaalplaatvloeren en breedplaatvloeren. Dit heeft de volgende voordelen:

- Lage ontwerpkosten
- Snelle en simpele montage
- Geringe verdiepingshoogte
- Een lichte constructie:
  besparend voor grondwerken en fundering
- Goedkoper brandwerend te behandelen
- Meer ruimte voor leidingen door geringe hoogte
- Snelle en simpele montage

Wij kunnen geïntegreerde vloerliggers voorzien van alle benodigde bewerkingen.

Neem voor gedetailleerde informatie contact met ons op: tel 0229-240444.

Raatliggers