Niet bang om het anders te doen

Direct contact? 0229-240444

Wij zijn best eigenzinnig. Door onze ervaring weten wij wat wij doen. Onze aanpak leidt hierdoor vaak tot economisch en constructief betere oplossingen. Onze eigenzinnigheid is dan ook meteen onze meerwaarde.

Een mooi voorbeeld daarvan is de multifunctionele toepassing van de raatligger. Door ons bedacht, ontwikkeld en geperfectioneerd. Wij eisen veel van onszelf: ‘kan niet’ past niet in ons denken. Dit leidt niet zelden tot praktische en kostenefficiënte oplossingen.

Waar de één beren op de weg ziet, zien wij mogelijkheden. Dankzij een sterke mix van ervaring, kennis en nuchter vakmanschap zijn wij één van de meest gerenommeerde staalbouwers van Nederland geworden. En daar zijn wij – nogal onhollands – erg trots op.

1973

Inschrijving KvK

3

Generaties

Vakmanschap

Constructeurs
in eigen huis

Bij Holland Staal beschikken wij over ervaren constructeurs. Altijd op zoek naar kostenbesparende en slimmere oplossingen. Hoe moeilijker de opdracht, des te meer onze constructeurs in hun element zijn. Aan het fenomeen overdimensionering hebben wij een broertje dood. Van ons mag het best ietsje ‘minder’ zijn, zolang de wettelijke veiligheidsnormen en het praktisch nut maar niet in het geding komen uiteraard.

Een team van
ervaren 3D tekenaars

Ons team van 3D tekenaars is zeer ervaren en samen kennen ze alle ins en outs van de staalbouwindustrie. Soms zelfs met een flinke berg praktijkervaring vanuit de montage. Tijdens het ontwerpproces hebben onze tekenaars nauw contact met onze opdrachtgevers en schuwen hierbij de confrontatie niet. Ook voor hen geldt dat niets vanzelfsprekend is en dat het altijd anders en beter kan. Praktische en slimme constructies zijn het gevolg.

Raatliggers en
geïntegreerde vloerliggers

Wij hebben met raatliggers een uitstekende reputatie opgebouwd. Simpelweg door ze op een innovatieve manier toe te passen. Dat vergt niet alleen een grote kennis van zaken, vakmanschap en inventiviteit. Maar ook de durf om van gebaande paden af te wijken. En dat doen wij regelmatig. Wat er nog niet is, maken we zelf. Volgens eigen ontwerp en tot in het kleinste detail volgens de heersende normen en eisen.

Voorbehandelen van staal

Om goede kwaliteit te kunnen garanderen is het belangrijk met schoon staal te werken. Met onze eigen straalmachine verwijderen wij roest en walshuid van het staal. Omdat het stralen niet extern hoeft te gebeuren wordt er gegarandeerd met schoon staal gewerkt. Óók als de planning van het project anders loopt dan verwacht.

Poedercoaten

Wat ons betreft een uitstekende manier om staal te conserveren. Het koppelt een enorme duurzaamheid aan een fraai uiterlijk. En is vriendelijk voor zowel het milieu als de portemonnee van onze opdrachtgever. In onze vestiging in Zwaag beschikken wij over één van de grootste volautomatische poedercoatstraat en oven van Europa. Aangestuurd door ervaren vakmensen met oog voor detail en passie voor kwaliteit.

Natlak & Brandwerende coating

Is poedercoaten geen optie, dan is natlakken een goed alternatief. Onze natlakhal is voorzien van professionele natlakkers die het spuiten tot een kunst hebben verheven. Omdat de eisen met brandwerendheid steeds strenger worden, hebben wij ons daarnaast toegelegd op het brandwerend conserveren van staal. Een vak apart want het aanbrengen van brandwerende coating coating is een complexe materie.

Holland Staal BV is gespecialiseerd in het ontwerpen, berekenen, produceren, conserveren en monteren van stalen constructies. We erkennen dat onze klanten unieke vereisten kunnen hebben, daarom hebben we zusterbedrijven opgericht om specifieke aspecten van onze processen te beheren. Deze samenwerkingsbenadering zorgt ervoor dat aan al uw behoeften vakkundig wordt voldaan. Of u nu een vraag voor ons heeft of liever rechtstreeks contact opneemt met een van onze gespecialiseerde divisies, wij staan klaar om u te helpen. Neem contact met ons op voor uw vragen, of benader direct een divisie voor ondersteuning op maat.

Voor constructieberekeningen:


Voor het conserveren van staal:


Voor productie van raatliggers en profielen:


Projecten

Impressie serverkasten data center
Datacenters

Sinds 2015 zijn wij een vertrouwde partner bij het realiseren van Datacenters. Door mee te denken en efficient te werken hebben wij een goede naam in deze markt.

Impressie VUMC Amsterdam
VUMC Amsterdam

Voor onze opdrachtgever MedicomZes hebben wij de staalconstructie verzorgd voor de nieuwbouw 'VUmc RDC en Atrium te Amsterdam'.

Impressie sporthal Elzenhagen
Sportcomplex Elzenhagen Amsterdam

Voor onze opdrachtgever K. Dekker Bouw en Infra B.V. hebben wij de staalconstructie verzorgd voor het duurzame en hoogwaardige sportcomplex 'Elzenhagen.

Alle projecten

Schagen_Purmerend_Amsterdam_Alkmaar_Den Helder_Zaandam_Haarlem_Lelystad_Enkhuizen_Heerhugowaard_Wieringerwerf_Julianadorp_Velsen_Den Haag_Zandvoort_Utrecht_Amersfoort_Apeldoorn_Rotterdam_Harderwijk_Leeuwarden_Warmenhuizen