Pieten op bezoek bij Holland Staal

Voor de medewerkers met kinderen stiekem toch wel één van de leukste momenten bij Holland Staal, de Sinterklaasviering!

De voorpret begint al medio november als de aankondiging in de brievenbus valt. Standaard voorzien van een verlanglijstje, een kleurplaat, en een knutselplaat waarvan een papieren schoen geknutseld kan worden.

Op een zaterdagmiddag rond pakjesavond verzamelen alle ouders en kinderen zich in de kantine die is versierd met de tekeningen van de kinderen. De tafels zijn gedekt met lekker snoepgoed. Stiften en knutselplaten liggen klaar om nog meer in de sinterklaasstemming te komen. Terwijl de ouders bijkletsen knutselen en snoepen de kinderen naar hartelust met sinterklaasliedjes op de achtergrond.

De pieten kondigen zich aan door op de ramen van de kantine te bonken en op en neer te springen, ze willen naar binnen!

Als de pieten eenmaal binnen zijn blijkt dat Sint er niet bij is. De goedheiligman heeft het natuurlijk ontzettend druk deze dagen. Maar de pieten hebben wel het boek mee van Sinterklaas. Met het kind op schoot wordt alles even doorgenomen. Gelukkig is iedereen lief geweest en hoeft er niemand mee naar Spanje.

Wel is het nog even spannend want de pieten zijn vergeten waar ze de cadeautjes hebben gelaten. Nadat het hele kantoorpand is doorzocht zijn gelukkig alle cadeautjes gevonden. Dat loopt gelukkig goed af!

December

2020