Een nieuwe koffiemachine

”De meningen waren verdeeld en koffiedrinkers stonden recht tegenover elkaar. Vond de één de koffie heerlijk, de ander sloeg de koffie beleefd af”. Zo heftig was het natuurlijk niet, maar het spreekt mooi tot de verbeelding.

Wel werd onze inkoper Rick aangesteld voor het koffie debacle. Zijn taak werd het vinden van een koffiemachine die door iedereen gewaardeerd gaat worden.

Na grondig onderzoek en markverkenning is Rick de samenwerking aangegaan met Koffie Holland. Nog voor de bouwvak is er een demo-model geplaatst en is er aan alle medewerkers een enquêteformulier uitgedeeld met algemene vragen over kwaliteit, snelheid, en variaties.

Na de bouwvak zijn alle enquêtes geanalyseerd en heeft Rick aan de hand van de uitslagen zijn mening voorgelegd aan de directie.

In september was het dan zover. De koffieautomaten werden geïnstalleerd. Er is voor ieder wat wils. Cappuccino, espresso, koffie, thee en warme chocolademelk. Daarnaast is alles nog eens individueel in te stellen op sterkte. Dit heeft wel wat gevolgen voor de doorlooptijd van de machine, maar dat nemen we op de koop toe. De koffie is heerlijk!

September

2020