Onze nieuwe boor-zaagstraat is onderweg

Inmiddels zijn we alweer enige tijd bezig met de komst van een nieuwe boor-zaagstraat van APS. Holland Staal heeft een hele bewuste keuze voor de machine van APS gemaakt.

Reden voor deze keuze is dat de boorunit zijn bewerkingen op de verschillende assen tegelijkertijd en onafhankelijk van elkaar, zowel verticaal als horizontaal kan uitvoeren. Dit lukt andere boorunits nog niet. Bij de huidige boorunits bewegen de assen horizontaal niet los van elkaar. Hierdoor kunnen de units alleen gelijktijdig hun werk doen als de bewerkingen (boren, scribing, frezen, centeren, etc.) exact tegenover elkaar zitten. In de nieuwe situatie bewegen de assen ook horizontaal los van elkaar. Hierdoor hoeven de bewerkingen niet exact tegenover elkaar te zitten om toch alle assen aan het werk te zetten. Een dergelijke boorunit wordt op dit moment nog niet geproduceerd door andere leveranciers.

Buiten de boorunit heeft deze boor-zaagstraat een automatische gereedschapswisselaar. Deze wisselaar dient de productieve draaiuren teĀ verhogen, zonder extra uren te maken. De transportsnelheid van het materiaal kan dan worden opgevoerd naar 60 meter per minuut. Gezamenlijk moet dit zorgen voor een flinke productiviteitsboost!

De voor ons nieuwe functionaliteiten -als bijvoorbeeld scribing- gaan de aanbouwtijd in de fabriek verkorten. Hierdoor kunnen we meer tonnage per dag gaan verwerken en verkorten we de doorlooptijd van projecten. Al met al bijzonder interessante ontwikkelingen die gepaard gaan met deze machine. Ontwikkelingen die onze positie als staalbouwbedrijf zeker zal versterken.

Onderstaand een aantal afbeeldingen van de nieuwe boor-zaagstraat in aanbouw.

Juni

2019